Mord,illdåd och katastrofer

Ibland kan man undra hur det står till med vår kära värld. Tidningarna bär på nya nyheter varje dag, men tyvärr är det för det mesta bara dåligt nytt. Ekonomiska katastrofer, jordbävningar, mord, självmord och rån. Visst, naturkatasrofer kan man ju inte göra så mycket åt, men har inte folk något vettigt för sig? "Han va trött på livet och tog självmord", "hon ogilla sina barn så hon döda dem" och här och där hittar vi även mer utspekulerade mord som handlar om pengar, familj dispyter eller andra helt normala problem.

Det värsta är ju att det verkar som om folk tror de kan göra vad som helst, men i själva verket kommer kanske 1 på 10 undan med sina brott. Har folk lust att sitta i fengelse kan man ju bara spotta på en polisbil eller något annat lindrigt brott som efter 5:e gången ger dig ett halvår på kåken. Men nej, man ska liksom ta livet av nån stackare bara för att man saknar normalt folkvett.

Hörde nu att det beräknas 800 döda i Chile efter jordbävningen där. Det räckte till fjärde sidan ner på internettidningen
VG.no, norges största tidning. 800 är liksom inte nog till att bli en headline. Vore det 100.000 eller mer så gör det ju på en gång toppen med stor bild och fet text. Men 800? Njae det räcker nog inte, vi är ju härdade här borta nu efter ännu en monumental, grandios katastrof (dvs. Haiti).

Tidningar borde snart delas inn i två olika genre; en med positiva och neutrala nyheter, och en med mord, illdåd och katastrofer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback